PLAY boy, play girl

вторник, 22 декември 2009 г.

Hooligans: Storm Over Europe (2002)


Официален сайт

  •  Intel Pentium II 300MHz
  • 64MB RAM
  • 4MB видео памет

  • Intel Pentium III 600MHz
  • 128MB RAM
  • 8MB видео карта 

  • Негово величество Футболът. Нищо не може да се сравни с фурора, който той предизвиква на Стария континент. А започне ли сезонът...
    Вероятно сте виждали тълпите от вманиачени фенове, които неотлъчно вървят по петите на любимите си футболисти. Част от тези верни почитатели са хулиганите. Хора, които отиват на стадионите, не само за да гледат звездните мигове на своите тимове, но и за да си организират "близки срещи от третия вид" с членовете на противниковата агитка. Точно така! В тази скандална реалновремева стратегия ще получите уникалния шанс да се пробвате като тартор на една от най-фанатичните фенски организации, която придружава любимия си отбор по пътя му към върха на Европейската лига.
    Не посягайте на грозни хулигани, те нямат какво да губят
    Ще управлявате доста шарена армия от деградирали вандали. Специфичните способности на всеки тип хулигани многократно ще влизат в употреба по време на пътуванията ви. Най-важното нещо са лидерите. Те групират хората ви, увеличават лоялността им и ги надъхват за предстоящото запознанство с феновете на противника. А когато сметнете, че бойците ви имат нужда от допълнителен стимул, могат да раздават и химикали от най-различно естество. Последните се набавят срещу солидни сумички от дилъра в местната дрогерия. Хапчетата може и да ви донесат победа в някоя битка, но ако са в твърде голямо количество, скоропостижно изпращат злоупотребилия в страната на цветните сънища и то с еднопосочен билет.
    Вашият "фенклуб" се финансира основно чрез присвояване на чужда собственост. В този случай индивидите от категорията "rat" са истински полезни. По принцип нищо не ви пречи да разбивате вратите на домовете и да потрошавате витрините на магазините с груба сила. Rat-ът обаче може да свърши работата тихичко, намалявайки вероятността от неприятни срещи с полицейските патрули. Освен това така можете и да използвате домовете на миролюбивите хорица като временна бърлога, докато проблемите отминат.
    Е, не можете да ограбите всяка сграда. Например кръчмата. Че то си направо е въпрос на хулиганска чест. Кръчмата е източник на свежи попълнения за редиците ви. Новобранците се делят на две групи. Може да си наемете верни последователи, изпълняващи всяка заповед, или пък да почерпите всички в кръчмата, като по този начин към вас ще се присъединят част от запиващите, но без възможност да ги контролирате пряко. Но не прекалявайте с алкохола, че току виж хората ви решат, че е по-лесно да се отпуснат в пиянска дрямка, отколкото да следват вашите заповеди.
    Други полезни места са оръжейните магазини. Винаги можете да пробвате да го ограбите, но първо ще трябва да се справите със собственика и вярната му пушка. Аверите ви имат три степени на въоръжение. Примерно за стандартния hooligan това са фойерверките, молотовките и гранатите.